Minister om affaldsbjerge i Fårbæk: - Det er uholdbart

Affaldsbjergene i Fårbæk er endnu ikke blevet fjernet, og derfor har Jakob Ellemann-Jensen bedt Miljøstyrelsen om at se på sagen.

Sådan set det ud i Fårbæk. Store dynger af affald, som ingen gider fjerne.
Sådan set det ud i Fårbæk. Store dynger af affald, som ingen gider fjerne.
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Det flyder stadig med affald i Fårbæk efter virksomheden Midtjysk Flaskecentral gik konkurs for et år siden. Endnu tyder det ikke på, at der er nogen som tager ansvar og fjerner bunkerne af skrald.

Derfor går Miljø- og fødevareministeren, Jakob Ellemann-Jensen, nu ind i sagen.

- Det er uholdbart med en situation, hvor der flyder plastik og affald, som ingen vil tage ansvar for at rydde op. Derfor har jeg nu bedt Miljøstyrelsen om at se på sagen, skriver han i en mail til Jyllands-Posten.

Det er også en situation, som går borgerne i Fårbæk på.

- Det ser forfærdeligt ud. Det ser helt hæsligt ud, sagde Leif Balle, som bor i Fårbæk, til TV MIDTVEST tidligere på måneden.

Borgerne i byen, som ligger i Herning kommune, er også havnet mellem to stole. For kommunen kan som udgangspunkt ikke hjælpe borgerne af med skraldet.

- Som kommune er der helt faste regler for, hvad vi må og hvad vi ikke må. Og hvis vi fjernede det, ville det blive betragtet som erhvervsstøtte. Så desværre kan vi ikke fjerne det, og vi kan heller ikke afskærme det, så borgerne ikke kan se det, fortalte Joan Hansen (V), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Herning Kommune, tidligere til TV MIDTVEST.

- Så længe der ikke er nogen miljømæssig risiko, kan vi ikke gøre noget.

1:23
Siden virksomheden Midtjysk Flaskecentral gik konkurs for næsten et år siden, har bjerge af affald ligget i Fårbæk ved Karup.