Minister: Mærkeligt at søge troende præst

Kirkeminister Manu Sareen undrer sig over, at menighedsrådet i Mejdal har behov for at søge en "troende" præst.

PraesteTro.jpg

Kirkeminister Manu Sareen finder det problematisk, at Mejdal Menighedsråd eksplicit har efterlyst en "troende" præst. Ministeren understreger i en kommentar til TV/MIDT-VEST, at alle præster i forvejen har afgivet et løfte om at forkynde evangeliet, og at det er hele forudsætningen for overhovedet at søge en præste-stilling.

- På den baggrund virker det mærkeligt på mig, at et menighedsråd har behov for at søge en "troende" i stillingsopslaget. Problemet er, at opslaget kan opfattes sådan, at det pågældende menighedsråd mistænker nogen præster for ikke at være "troende" på den "rigtige" måde, siger Manu Sareen til TV/MIDT-VEST.

Skal acceptere hinandens forskelligheder

Ministeren frygter, at det kan få konsekvenser hvis menighedsrådene i fremtiden vil benytte den retorik, som menighedsrådet i Mejdal har brugt.

- Det er jo menighedsråd, som her i landet vælger præster, og det valg vil jeg på ingen måde blande mig i. Men jeg vil generelt advare mod, at vi i Folkekirken får en retorik, hvor vi mistænker hinanden for ikke at være "troende" på den rigtige måde. En af de store styrker ved vores folkekirke er netop, at vi indenfor folkekirkens rammer accepterer hinandens forskelligheder, siger Manu Sareen til TV/MIDT-VEST.