Minister lover flere investeringer i vedvarende energi

Der skal investeres i mere vedvarende energi i periode fra 2020 til 2030, varsler energi- og klimaministeren.

Havvindmøller

Regeringen vil til efteråret fremlægge en plan, der vil investere i udbygning af vedvarende energi i årene 2020 til 2030. Det varsler energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

Varslingen kommer som svar på Energistyrelsens basisfremskrivelse, der viser, at baseret alene på den nuværende vedtagne politik vil regeringen ikke nå i mål med sin målsætning om 50 procent vedvarende energi i Danmark i 2030.

- Vi kommer til at investere i yderligere udbygning i vedvarende energi i perioden fra 2020 til 2030. Hvis man prøver at omsætte det, der mangler, svarer det til en havvindmøllepark på størrelse med Krigers Flak om året, siger ministeren.

- Vi har ingen planer om at bygge en havvindmøllepark om året, men det siger noget om udfordringen, vi står overfor.

Energi- og klimaministeren hæfter sig ved, at andelen af vedvarende energi de næste år ikke falder trods flere vækstinitiativer fra regeringen.

- Det går i den rigtige retning for den grønne omstilling. Danmark er i stand til at forene økonomisk vækst med en fortsat flot grøn omstilling, siger Lars Christian Lilleholt.

- Til trods for vi har gennemført en PSO-aftale og en vækstpakke, er den grønne omsætning på rette spor. Vi lever fuldt ud op til, hvad vi har forpligtet os til i 2020, og vi er godt på vej mod 2030.

- I 2030 er der stadig et spænd. Der er stadig en opgave foran os.

Energi- og klimaministeren vil ikke løfte sløret for, hvad indholdet af regeringens plan til efteråret bliver.

- Det er for tidligt at sige. Det er klart, at vi har fokus på, hvordan vi gør det på en måde, så vi ikke belaster vores erhvervsliv, siger han.

Ifølge Energistyrelsens fremskrivning vil 39 procent af Danmarks energi komme fra vedvarende energi i 2030.