Minister kræver svar af kommissær

En uenighed mellem Danmark og EU gør det umuligt at sælge husstandsvindmøller. Klima-, energi- og bygningsministeren vil nu personligt tage sagen op med EU-Kommissionen.

090914ThyMoellen.jpg

Klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen vil nu personligt tage en snak med EU's konkurrencekommissær for at løse de problemer, der betyder, at firmaer som Thy Møllen i øjeblikket går glip af store ordrer.

- Sagen har skabt usikkerhed blandt både virksomheder og borgere om afregningspriser på el og om de lempelser af PSO'en, vi gennemførte i vækstaftalen. Den usikkerhed kan vi ikke leve med. Jeg vil derfor personligt følge op over for konkurrencekommissær Almunia, så vi hurtigst muligt kan finde en stabil løsning, siger Rasmus Helveg Petersen.

EU mener, at de danske støtteordninger for grøn energi er konkurrenceforvridende. Så længe der er usikkerhed om afregningsprisen, er salget af husstandsvindmøller stort set gået i stå.

På grund af uenigheden har det nærmest været umuligt for Thy Møllen at sælge husstandsvindmøller i Danmark. Usikkerheden har foreløbig koster firmaet en tabt omsætning på 100 millioner kroner.