Minister kræver bedre kontrol af dyretransporter

Efter flere fejl i kontrollen af dyretransporter kræver Jakob Ellemann-Jensen nu, at Fødevarestyrelsen strammer op.

Det er især transporten af svin, der har været kritiseret.
Det er især transporten af svin, der har været kritiseret.
Foto: Arkiv

Fødevarestyrelsen skal fokusere mere på, at kontrollen af dyretransporter bliver fulgt til dørs med bøder og politianmeldelser.

Derfor vil ministeren nu afsætte flere ressourcer til opgaven.

Sådan skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

- Hændelsesforløbet er klart utilfredsstillende og viser, at der er begået fejl. Der har været et uacceptabelt rod i Fødevarestyrelsen, og jeg har derfor bedt styrelsen om straks at rette op, så der fremover er bedre kontrol med transporterne af dyr, slår miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen fast og tilføjer:

- Vi skal både sikre, at dyrene ikke lider unødig overlast, og at lovlydige transportører ikke underbydes af firmaer, der måtte se stort på reglerne

Ansvaret skal placeres

Fødevarestyelsen havde ikke tilstrækkeligt fokus på både danske og udenlandske vognmænd, der brød reglerne for transport af levende dyr ud af Danmark.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann Jensen vil finde de ansvarlige i sagen.

- Jeg har bedt departementschefen om, at fejl og svigt, der kan sanktioneres, vil blive sanktioneret på passende vis over for ansvarlige på direktionsniveau. Derudover vil Fødevarestyrelsens direktør blive bedt om at påtale sagen over for de involverede chefer i Fødevarestyrelsen, siger han i pressemeddelelsen.

Fødevarestyrelsen har i juni 2018 som følge af sagen politianmeldt 925 overtrædelser af reglerne for transport af levende dyr ud af Danmark.

Også væltede dyretransporter har været et problem. Det lavede TV Midtvest et indslag om i juni 2018

2:19
Væltede dyretransporter har været et varmt emne den seneste tid, og derfor mødtes aktørerne til debat og vidensdeling