Minister hjælper små apoteker

Nick Hækkerup vil med et ændret lovforslag sikre, at færre apoteker mister deres tilskud.

081014BrandeApotek.jpg

Efter voldsomme protester har sundhedsminister Nick Hækkerup (A) besluttet at ændre et omstridt lovforslag om de danske apoteker.

I det oprindelige forslag var der lagt op til, at små apoteker, der ligger mindre end 15 kilometer fra et større apotek, skulle miste deres tilskud på godt en halv million kroner.

Det ville formentlig betyde lukning af apoteket i Brande, der ligger 14,5 kilometer fra apoteket i Give - og flere andre mindre apoteker i de tyndt befolkede områder.

Men i det ændrede lovforslag, som bliver præsenteret torsdag, er afstandskravet blevet ændret fra 15 til omkring 10 kilometer. Det oplyser Socialdemokraternes sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen til tvmidtvest.dk.

- Det er meget fornuftigt. Hensigten har hele tiden været at sikre en god apoteker-dækning til hele landet, og ved at ændre afstandskravet sikrer vi, at flere apoteker kan få tilskud, siger Flemming Møller Mortensen.

Apoteker Marianne Kunoy Sørensen fra Give-Brande Apotek havde endnu ikke hørt om det ændrede lovforslag, da tvmidtvest.dk kontaktede hende. Men hun understreger, at der er tale om godt nyt.

- Det lyder rigtig dejligt. Nu afventer vi lovforslaget, men hvis det bliver vedtaget, vil det betyde, at der ikke sker noget med apoteket i Brande, siger hun.

TV MIDTVEST sendte den 18. september dette indslag om truslen mod de mindre apoteker.

2:07
Brande og tre andre byer i landsdelen risikerer af miste det lokale apotek på grund af ny lov.