Minibusser truer taxaerne

Det offentlige har i stigende grad flyttet transport af børn, patienter og handicappede over til minibusser. Det truer taxa-selskaberne i de mindre byer.

090310_Taxa_Bin_Clip.jpg

De små taxa-selskaber er truet på deres levebrød. Og det er kommunerne og regionerne, der bærer skylden. Det offentlige har nemlig de senere år flyttet mange transporter af børn, patienter og handicappede over til minibusser på gule plader, som ofte er ejet af busselskaber. De må ganske vist ikke køre i weekender og på helligdage. Til gengæld er de billigere.

Taxa-vognmand Gunner Frost i Ulfborg havde fem taxaer ved udgangen af 2007. Nu er han nede på kun en enkelt.

- Vi har mistet både kommunal- og regionstrafikken. Alt er tabt til gul-plade-trafik, siger Gunner Frost, der vurderer, at hvis udviklingen fortsætter, mister de små byer deres taxaselskaber. Og så bliver det dyrere for brugerne at komme rundt.

Når folk for eksempel i fremtiden vil fra Vemb til Ulfborg, kommer der ekstra-gebyr på, hvis man skal have Holstebro-taxa til at transportere. Den vil nemlig kræve en ekstra takst for at køre derud, typisk 200 kroner, vurderer Gunner Frost. Det samme gør sig gældende i Aulum og Vildbjerg. Så er det Herning, der skal hjælpe.

Se interviwet med Gunner Frost her: