Anders debuterer som bodybuilder: - Mine kammerater sagde, jeg var blevet tyk

23-årige Anders Jakobsen har de seneste tolv måneder levet på diæt. I weekenden skulle det hårde arbejde vises frem på scenen i Herning.

Anders Jakobsen fik en anden plads ved Newcomers i Herning i weekenden.
Anders Jakobsen fik en anden plads ved Newcomers i Herning i weekenden.
Foto: Stine Agnholt Andersen, TV MIDTVEST

MCH har de to seneste dage været fyldt med toptrænede muskler, små bikinier og spraytan. 23-årige Anders Jakobsen fra Herning er en af de mange debutanter, som har vist flere måneders hårdt arbejde frem på scenen til Newcomers 2019 i weekenden. 

- Det er en dag, jeg har set frem til og arbejdet henimod i 12 måneder. Det har været 12 måneder med op- og nedture – så i dag er den store dag, hvor jeg skal vise, hvad jeg har brugt tiden på, fortæller Anders Jakobsen.

- Jeg føler mig klar, hvis man kan sige det sådan.

Anders Jakobsen har tidligere dyrket fodbold og håndbold på eliteplan. Derfor trives han med disciplin, og går benhårdt efter de mål han sætter sig for.

- For mig er det alt eller intet, så det er bare fuld hammer derfra, fortæller han.

Inden atleterne kan gå på scenen, skal de igennem en spray tanning.
Inden atleterne kan gå på scenen, skal de igennem en spray tanning.
Foto: Stine Agnholt Andersen, TV MIDTVEST

Vejede 110 kilo

Hans karriere inden for bodybuilding startede, som følge af en skade han pådrog sig i forbindelse med fodbolden.

- Jeg havde ikke nogen hobby og mistede egentlig meget min teenageidentitet. Så jeg begyndte at gå i byen hele tiden – jeg drak og spiste meget usundt, og så røg vægten bare op, siger Anders Jakobsen.

- Jeg så mig selv i spejlet og var ked af det dagligt. Også det med at der kunne komme nogle af de tynde kammerater og sige, ’arh, du er da blevet lidt tyk.’ Det sætter sig i hjertet, og det gør en rigtig ked af det, uden at man viser det.

Anders Jakobsens vægt rundede på et tidspunkt de 110 kilo. Efterfølgende tabte han sig mange af kiloene, blandt andet med hjælp fra en professionel træner.

- Så ville jeg bare fortsætte og fortsætte. Det skulle være mere og mere ekstremt. Nu står jeg her – jeg havde aldrig nogensinde troet det, siger Anders Jakobsen.

Anders Jakobsen fik en andenplads til Newcomers 2019. Dermed er han sikret en plads ved DM i Bodybuilding i slutningen af oktober.

2:14
Kom med Anders Jakobsen på scenen lige her.