Mindre skattestigning

Skattestigningen i Ikast-Brande Kommune bliver mindre, end flertallet udenom borgmesteren havde truet med.

280909_SKATLOGO001.jpg

Skatten skal stadig sættes op til næste år i Ikast-Brande Kommune - men knap så meget som det tegnede til i sidste uge.

Et flertal i Ikast-Brande Kommune bestående af Fælleslisten og Socialdemokraterne var i sidste uge indstillede på at trumfe en skattestigning på 26 millioner kroner igennem udenom Venstre og borgmester Carsten Kissmeyer.  Det alternative flertal var parate til at gennemføre skattestigningningen, selvom kommunen det første år ville blive straffet med en afgift til staten på 75% af beløbet og på 50% det andet år.

Men i dag lyder skatteudspillet på en stigning på kun 6,5 million kroner - fordelt på personskat og grundskyld. Med den noget mindre skattestigning håber gruppeformand for Fælleslisten Preben Christensen at slippe for at betale strafafgift til staten og beholde hele provenuet selv. Men der er ingen statsgaranti for, at den manøvre lykkes.

Til gengæld er det lykkedes at få Venstre med i budgetforliget, så 24 ud af 27 byrådsmedlemmer nu står bag aftalen. Forligsparterne er indstillede på, at "indtægterne" skal øges med 13 millioner kroner i 2011 og med hele det oprindeligt planlagte beløb på 26 millioner kroner i 2012 - "om nødvendigt med en yderligere skattestigning", som der står i teksten til budgetforliget.