Økodag i Aulum: Min søn har kun set en ko i zoo

At se de økologiske køer springe på græs er en speciel oplevelse. Især for dem, der kun har set en ko i zoologisk have.

Line Jensen fa Taastrup var med sine forældre og to børn til Økodag i Aulum. Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Når man er opvokset nær hovedstaden, er det ikke en selvfølge, at man har set en ko. Men det var der altså mulighed for søndag, hvor de økologiske køer blev lukket ud på græs.

- Min søn har kun set en ko i Zoologisk Have i København, så vi syntes, det var alle tiders at komme ud at se det her, siger Line Jensen fra Taastrup.

Læs også Se videoen her: 100 øko-køer danser sig ud på græs

Line Jensen er opvokset i Sunds, og er lige nu hjemme på påskeferie. Med sig har hun sin datter på et halvt år og sin søn på tre år.

For Line Jensen er det vigtigt, at hendes børn – i dag primært den ældste – får en forståelse for, hvor mælk, ost og kød kommer fra.

- Vi har ingen marker rundt omkring i Taastrup, og jeg synes, det er en vigtig del af børnenes opvækst at vide, hvor tingene kommer fra, siger hun.

16:42

Vi var med direkte både før, under og efter at køerne blev lukket ud på græsset på Hedegaard i Aulum.

Luk video

Flere gæster end nogensinde før

Line Jensen havde taget sine børn og forældre med til Økodag på Hedegaard i Aulum, blandt andet for at se de kåde køer danse sig ud på det forårsgrønne græs.

Min søn har kun set en ko i Zoologisk Have i København, så vi syntes, det var alle tiders at komme ud at se det her

Line Jensen, Taastrup

Men det var ikke kun i Aulum, det særlige syn kunne opleves. 59 økologiske gårde over hele landet deltog i den årlige økodag, som sidste år fik 232.000 danskere ud til staldene.

For ægteparret, som driver gården i Aulum, er det vigtigt at skabe opmærksomhed omkring økologi.

- Vi tænker, at det er fremtiden. Det er det, der er efterspørgsel på. Dyrevelfærd og ingen sprøjtegift, synes vi, fungerer godt, siger Mona Wiersma, som er gift med landmand Tsjipk Wiersma.

Læs også Køer på spring: Søndag lukkes øko-køerne ud på græs

Derfor var de også glade for at se søndagens mange gæster. Omkring 1500 mennesker var mødt op, og med 1200 gæster sidste år er det besøgsrekord.

- Vi glæder os over alle de mennesker, der bare nyder, at de har en god dag, lyder det fra landmand Tsjipk Wiersma.

Det er 15. gang, Økodag bliver afholdt, og det er de økologiske landmænd, Økologisk Landsforening og de økologiske mejerier, der står bag dagen.