Millionregning trækker tænder ud

En fælles tandklinik er kommet i problemer. Ventelisten for tandreguleringer på klinikken i Struer bliver længere og længere. Samarbejdskommunerne er uenige om, hvem der skal betale regningen.

tand_0.jpg

500 børn står på tandklinikkens venteliste for at få reguleret tænder. Yderligere 900 børn mangler at komme til undersøgelse på det tandreguleringscenter, som fire kommuner gik sammen om at etablere for at effektivisere og få stordriftsfordele.

Struer Kommune er klar til at kaste yderligere 1,5 millioner kroner i projekt over de næste tre år for at komme problemet til livs, men det er Lemvig, Skive og Thisted Kommuner, der også er med i projektet, ikke klar på. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

10,6 millioner kroner skal projektet bruge for at komme ventelisterne til livs. Thisted Kommune står til at skulle betale 3,5 millioner kroner over tre år, og det er kommunens børne- og familieudvalgsformand ikke tilfreds med.

- Det er et kolossalt problem, at pengene ikke passer. Det er irriterende, at forudsætningerne og budgetterne ikke holder, når vi går ind i sådan et samarbejde, og hårene rejser sig, når man bliver afkrævet så stort et beløb, siger Poul Hvass Hansen til avisen.

Anderledes optimistisk er borgmesteren i Struer:

- Jeg forventer at det går igennem, og at alle fire kommuner trækker på samme hammel, siger Mads Jakobsen.

Lederen forlod projektet tidligt

Allerede et halvt år efter, at klinikken åbnede i maj sidste år, forlod leder Søren Poulsen tandreguleringsklinikken.

Derfor kørte klinikken uden en faglig leder i et halvt år, hvilket resulterede i et lavere antal behandlinger end ellers.

- I den periode er der ikke blevet handlet så mange som planlagt, siger Mads Jakobsen.

Centret har imidlertid fået en ny faglig leder, specialtandlæge Raaid Salih, der har taget beslutningen om, at der skal ansættes en ekstra specialtandlæge og oprettes endnu en produktionslinje, fordi man havde budgetteret med, at tandlægerne vil være langt mere effektive, end hvad man normalt regner med.

Her kan du se billeder fra centret, da det blev åbnet den 6. maj 2013:

0:39
Struer, Lemvig, Thisted og Skive kommuner indviede i dag et nyt fælles center for tandregulering: