Millioner til Stauning Whisky

Engelsk spiritus-gigant investerer mere end 100 millioner kroner i vestjysk whiskydestilleri

Den engelske virksomhed Distill Ventures og Diageo, investerer 100 millioner kroner i Stauning Whisky
Den engelske virksomhed Distill Ventures og Diageo, investerer 100 millioner kroner i Stauning Whisky

Med en kapitalindsprøjtning på 100 millioner kroner er Stauning Whisky på vej ud på det internationale marked som nyt superbrand.

Det er verdens største producent af spiritus, Distill Ventures og Diageo, der sender de mange millioner i retning mod det vestjyske destilleri.  Investeringen betyder, at Stauning Whisky får adgang til kunder i hele verden.  

- Det er svært at få armene ned. Det er ti år siden vi startede med de første eksperimenter her i Stauning. Nu får vi en platform som er helt unik, og vi er ufatteligt stolte over den tillid, Destill Ventures viser os , siger direktøren for Stauning Whisky,  Alex Højrup Munch. 

Distill Ventures og Diageo har en brand-portefølje der tæller en række kendte skotske single-malt destillerier. Med investeringen på 100 millioner kroner får ingen betydning for ejerforhold i Stauning Whisky.

- De oprindelige fastholder aktiemajoriteten og dermed også kontrollen med virksomheden. Det har været helt afgørende for os i de forhandlinger, vi har ført, siger Alex Højrup Munch.

- Det kan godt være vi nu kommer til at stå side om side med nogle af de mest kendte spiritusbrands i verden. Men Stauning Whisky vil altid være Stauning Whisky, og vi fastholder vores selvstændighed og identitet, konstaterer direktøren.

I en pressemeddelelse siger David Gates fra Distill Ventures og  Diageos, at selskabet i Danmark har fundet en visionær samarbejdspartner med en ekseptionel whisky og en fantastisk historie.

- Denne investering øger vores tilstedeværelse i den spændende nye whiskyverden, gennem et partnerskab med et virkelig spændende hold, siger David Gates.

Stauning Whisky producerer i dag omkring 15.000 liter whisky om året. Produktionen ventes at skulle 50. dobles i løbet af de kommende to til tre år. Bl.a. skal der opføres et nyt destilleri i tilknytning til det nuværende i Stauning.