Millioner til marina

Holstebro Kommune har besluttet at skyde penge i Handbjerg Marina.

Det er et enigt byråd, som netop har besluttet at give penge til etableringen af den planlagte Marina ved Handbjerg, som en fond gennem længere tid har arbejdet med anlæggelsen af.

Ialt godt 20 mio. kr.

Byrådet har besluttet at yde et tilskud på 3,9 mio. kr., afsætte 10 mio. næste år til vejanlæg og give en lånegaranti på 6,5 mio. kr. Ialt godt 20. mio. kr. 

Store perspektiver

- Det er en vigtig beslutning, for den gør det muligt for fonden og folkene bag marinaen at komme videre med projektet, der har store perspektiver for kommunen i almindelighed og lokalområdet i særdeleshed, siger borgmester H. C. Østerby i dag i en pressemeddelelse.

Se pressemeddelelsen her

Formanden for Fonden Handbjerg Marina, Martin Daasbjerg, glæder sig over tilsagnet fra kommunen og betegner det som "et meget stort skridt videre i retning mod en realisering".

Læs mere om projektet her

Møde i november

Den 6. november afholder Fonden et startsskudsmøde i Handbjerg Beboerhus, hvor hele projektet skal præsenteres.Planen er, at anlægsarbejdet skal begynde i det tidlige forår og at havnen er klar til at blive taget i brug i slutningen af juli.

Pladser sælges løbende

Der er planlagt 300 pladser i den nye marina. 128 af dem er endeligt afsat, mens der er er tegnet 75 sponsorpladser. Det betyder, der fortsat er knap 100 ledige pladser, som vil blive tegnet løbende mens havnen bliver lavet.

Se indslag fra april om projektet her

En ny marina i Handbjerg kan kapre sejlere fra de øvrige Llimfjordshavne