Millioner til Herning-events

Region Midtjylland vil sende syv millioner støttekroner efter VM i ishockey og VM i kvindehåndbold i Herning.

270115hockeyarena.jpg

Når Vækstforum Midtjylland på onsdag holder møde, er et af punkterne på dagsordenen at bevilge fem millioner kroner til VM i Ishockey og to millioner til VM i kvindehåndbold i december 2015.

Begrundelsen for at støtte projekterne er, at de fortsat vil kunne trække store events til regionen.

- Det er en del af vores samlede turistsatsning og der hedder oplevelsesøkonomi, det er der rigtig mange mennesker der gør brug af, og der kommer rigtig mange gæster, og vi får meget synlighed på de store internationale tv-kanaler, så vi synes det er en rigtig god investering at gøre opmærksom på, at der er et dejligt område, der hedder Region Midtjylland, der er værd at besøge, siger regionsrådsformand for Region Midtjylland, Bent Hansen.

Vil være med på international trend

- Det er et forsøg på at være med på den trend, der er internationalt. De store begivenheder trækker rigtig mange tilskuere med sig, de trækker rigtig meget tv med sig, mange journalister og pr-folk og på den måde er det en rigtig stærk måde at brande regionen på. Og samtidig giver det rigtig mange arbejdspladser, mens de gæster er her, så det er et forsøg at på at slå flere fluer med et smæk og få rigtig meget ud af vores turismepenge, forklarer Bent Hansen.

I alt vil Region Midtjylland investere 40 millioner frem til 2017. Det betyder, at der hvert år skal fordeles 10 millioner til forskellige events.

- Nu er det her den første konkrete stillingtagen til nogle ansøgninger, og jeg ved der er flere undervejs, der for eksempel VM i forskellige typer sejlads i Aarhus bugten og så videre, så det er den type begivenheder, vi gerne vil være med til konkurrere om at få til Region Midtjylland, og det koster jo penge, når man skal konkurrere med andre lande om at få den type arrangementer, fortsætter Bent Hansen.

Pengene skal bruges mod udlandet

Bent Hansen håber, at de kan få brugt pengene mod konkurrencen fra udlandet og ikke i kamp mod de andre regioner.

- Vi vil helst konkurrere internationalt og undgå, at man i Danmark spilder pengene på at konkurrere med hinanden. Helt afvise at det kan ske, det vil jeg ikke, men det er for at være internationale og ikke for at konkurrere omkring samme aktiviteter som alligevel kommer i Danmark, forklarer Bent Hansen.