Millioner til forskning i turisme

Regeringen og Venstre vil have svar på, hvad man kan gøre for at lokke flere turister til.

For første gang bliver der nu afsat statslige midler til forskning i kystturisme.

Regeringen og Venstre er blevet enige om at afsætte op til 20 millioner kroner til formålet - pengene kommer fra den såkaldte forskningsreserve.

Venstres ordfører for forskning, innovation og videregående uddannelser, Esben Lunde Larsen, siger, at forskningen skal give et svar på, hvor man skal sætte ind for at stoppe tilbagegangen i turismen.

- I dag er det globale turistmarked i vækst, men i Danmark har det været i tilbagegang. Den udvikling skal vi have vendt, siger Esben Lunde Larsen.

Guld på gaden

Han understreger, at kystturismen er specielt vigtig i det midt- og vestjyske, hvor den skaber masser af arbejdspladser.

- Det er som at lade guld ligge på gaden, hvis ikke vi gør noget ved kystturismens evne til at skabe arbejdspladser, siger han.

Også turistdirektør i Ringkøbing Fjord Turisme, Lykke Nielsen Høj, glæder sig over aftalen.

- Vi ser det som en klar anerkendelse af erhvervet, at der er afsat midler til innovation og forskning. Midler som gør, at der på et videns baseret grundlag kan træffes beslutninger for den fremtidige udvikling af kystturisme i Danmark, siger Lykke Nielsen Høj i en pressemeddelelse.