Millioner skal sikre frisklavet mad på plejehjemmene

Penge fra statslig pulje på vej til flere midt- og vestjyske kommuner.

11 midt- og vestjyske kommuner har søgt om penge fra en statslige pulje, der skal være med til at sikre frisklavet mad på landets plejehjem.

Sundheds- og Ældreministeriet oplyser i en pressemeddelelse, at der er 300 millioner kroner på vej ud til i alt 65 kommuner.

Pengene kommer fra en pulje på finansloven, og formålet er at bringe madlavningen tættere på de ældre, så der kommer til at dufte af frisklavet mad på plejehjemmene.

- Det har altid ligget mig meget på sinde, at der skal være køkkener på plejehjem, for et køkken er en naturlig del af ethvert hjem. Jeg er sikker på, at det vil give plejehjemsbeboerne bedre madoplevelser og lyst til at spise mere. Jeg er heller ikke i tvivl om, at det vil glæde både de pårørende og personalet at få madlavningen tilbage i hjemmet, siger ældreminister Thyra Frank (LA) i en pressemeddelelse.

Kommunerne har kunnet søge om penge til at etablere mindre køkkener eller produktionskøkkener - eller til at renovere nedslidte køkkener.

Der er et krav om medfinansiering på 25 procent, hvis kommunerne har søgt om penge til et større produktionskøkken, som laver mad til alle beboere på et plejehjem.

 

Disse midt- og vestjyske kommuner har søgt