Millioner i valgstøtte til Venstre

Store bidrag til Venstre ved valget i 2015 viser partiregnskabet ved landsmødet i Herning

Venstre havde millioner at gøre godt med da der skulle vælges nyt Folketing i 2015 Folketinget i 2015 Folketingsvalget kk
Venstre havde millioner at gøre godt med da der skulle vælges nyt Folketing i 2015 Folketinget i 2015 Folketingsvalget kk

Venstre modtog næsten 20 millioner kroner i partistøtte fra virksomheder, private og organisationer til valgkampen i 2015. Det skriver Avisen.dk.
    
Beløbet er rekord for partiet i et valgår. I forhold til det forrige folketingsvalg i 2011 er det 40 procent højere.
    
Det fremgår af partiregnskabet, som i weekenden fremlægges på Venstres landsmøde i Herning.
    
- Det er en støtte, som vi er enormt glade for, siger Venstres partisekretær, Claus Richter, til Avisen.dk.
    
Blandt bidragyderne er en række store erhvervsorganisationer. Blandt andre Dansk Industri, Dansk Arbejdsgiverforening, Landbrug & Fødevarer og Tobaksindustrien.
    
Men også nogle af Danmarks største virksomheder og rigeste familier spytter velvilligt i Venstres partikasse.
    
Det gælder blandt andre A.P. Møller-Mærsk, Lego-familiens overhoved Kjeld Kirk Christiansen, Harboes Bryggeri, ventilkoncernen AVK med milliardæren Niels Aage Kjær i spidsen og Arp-Hansen Hotel Group, der ejer flere hoteller i København.
    
Som partisekretær står Claus Richter i spidsen for Venstres partiorganisation, og han kan glæde sig over, at Venstre har overhalet Det Konservative Folkeparti som det parti, der får størst partistøtte fra erhvervslivet.
    
- Vi har målrettet de sidste fire år gjort enormt meget i vores kontakt med erhvervslivet. Jeg har selv været rundt hos rigtig mange erhvervsvirksomheder - dels for at drøfte politik, men også for at gøre opmærksom på muligheden for at bidrage til Venstre, siger Claus Richter.
    
Som en del af støttereglerne skal partierne oplyse navn på bidragydere, der giver over 20.000 kroner. De har dog ikke pligt til at oplyse, hvor meget de enkelte bidragydere har givet.