Millardtab i Vestas

Vestas overrasker med et dårligere kvartalregnskab end forventet. I de første tre måneder af 2013 har vindmølleproducenten tabt 1,1 milliarder kroner, skriver Børsen.

Vestas_vindmoeller17_0.jpg

Vestas præsenterede i dag et overraskende stort minus, da de offentliggjorde deres første kvartalsregnsskab for 2013. Ifølge Ritzau Finans havde markedet regnet med at underskud omkring 600 millioner kroner, men beløbet er noget større. Efter årets tre første måneder, har vindmøllegiganten et underskud på 151 millioner euro svarende til 1,1 milliarder kroner.

På trods af de røde tal på bundlinjen, ser der bedre ud end første kvartal sidste, hvor underskuddet lød på 1,2 milliarder kroner.

Flere penge ind end ud

Noget tyder på, at der kan være bedre tider på vej for Vestas. Den negative pengestrøm for virksomheden er blevet væsentlig mindre end sidste år. Det betyder, at omkostningerne er skrumpet betydeligt ind. Ifølge ledelsen hos Vestas vidner det om, at deres store spareplan på 3 milliarder kroner virker. Derfor varsles der flere fyringer, og mere udflytning af produktion i 2013.

Vestas forventer at omsætte for 5,5 milliarder kroner i år.