Miljøminister: Naturpakke sikrer danskerne adgang til natur

Partierne i blå blok er fredag blevet enige om indholdet i en ny naturpakke, som Konservative har krævet.

160911_Esben_Lunde_Larsen.jpg

I løbet af foråret trak De Konservative taburetten væk under den tidligere miljø- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen (V), der måtte gå af.

Derfor var det, efter den indledende præsentation, noget af det første, som hendes arvtager, Esben Lunde Larsen (V), blev spurgt ind til.

Miljø- og fødevareministeren undgik dog at svare på, om Naturpakkens reduktion af kvælstof er en erkendelse af, at tallene i Landbrugspakken var misvisende.

I stedet ville han hellere snakke om udledning af kvælstof, som Naturpakken reducerer med 630 ton. Konservatives krav var 624 ton.

- Vi er en mindretalsregering, der lytter til de samarbejdspartnere, vi har. Vi har lyttet til alle partierne, som har fået aftryk på aftalen, siger Esben Lunde Larsen.

 

Han kalder Naturpakken for en god pakke til gavn for både danskerne og naturen.

Partierne i blå blok blev enige om en naturpakke for at råde bod på forløbet om Landbrugspakken, hvor opposition og forskere har fremført, at tallene var misvisende.

- Vi ønsker at være ambitiøse og sikre os mod tilbagegang i biodiversiteten. Vi ønsker at give danskerne mere rum i naturen til at komme ud i naturen, også det bynære, fordi det er væsentligt at kunne begå sig og opleve natur, siger Esben Lunde Larsen.

 

Den planlagte ordning om såkaldt efterafgrødning i Landbrugspakken bliver udvidet med knap 66.000 hektar efterafgrøder.

Det svarer til samlet cirka 630 ton mindre udledt kvælstof i 2017 og 2018. Det koster i alt 50,7 millioner kroner.

- Vi har mulighed for at prioritere inden for nogle områder. Vi har prioriteret sundhed. Og vi har sagt, at når vi laver en landbrugspakke, så vil vi komme med en naturpakke, som fremmer biodiversiteten og skaber adgang for danskerne til naturen, siger ministeren.

 

/ritzau/