Miljø- og fødevareminister fordobler pulje til at bekæmpe mårhunden

Der har været meget stor interesse for tilskudspuljen til mårhundejægeres indkøb af vildtkameraer og fælder. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen er derfor klar med yderligere 200.000 kroner i kampen mod mårhunden.

Dobbelt så mange jægere får nu mulighed for at få hjælp til at bekæmpe mårhunden.

quoteDet er væltet ind med ansøgninger fra jægere, der gerne vil hjælpe til i kampen mod mårhunden.

Jakob Ellemann-Jensen, Miljø- og fødevareminister, Venstre

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen lancerede for nylig en pulje på 200.000 kroner, hvor mårhundejægere kan få tilskud til indkøb af vildtkameraer og fælder. Inden der var gået et døgn, var puljen brugt, og derfor bliver der nu afsat yderligere 200.000 kroner, så flere af de indkomne ansøgninger kan imødekommes. 

- Det er væltet ind med ansøgninger fra jægere, der gerne vil hjælpe til i kampen mod mårhunden. Vi skal holde bestanden af mårhunde nede, og her spiller hjælp fra de danske jægere en nøglerolle. Jeg er derfor glad for, at vi nu har fundet penge, så endnu flere jægere kan deltage i bekæmpelsen af mårhunden, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Med forøgelsen af puljen til 400.000 kroner vil det været muligt at imødekomme ansøgninger fra 47 grupper af jægere. Pengene er således allerede brugt, og alle ansøgere får direkte besked fra Miljøstyrelsen om tilsagn eller afslag.

Mårhunden er en invasiv art, og der findes i dag flere tusinde mårhunde i Jylland. For nyligt blev mårhunden konstateret på Fyn. 

Fakta om mårhunden