Miljøarbejde står stille i kommunerne

Kommunerne er bekymrede og frustrerede over de manglende fremskridt i arbejdet med vandplaner og natur, skriver DR Midt & Vest.

Vandloeb.jpg

Det er Danmarks største konference om natur og miljø, som de kommende to dage samler alle aktører på området. Bag konferencen står Kommunalteknisk Chefforening, KTC, og Foreningen af Miljø-, Plan- og Naturmedarbejdere i det offentlige, EnviNa. Der er voksende frustrationer i kommunerne over indsatsen. Eller rettere - manglen på samme.

- Vi er ikke kommet for godt i gang på grund af de mange udskudte planer, konstaterer Flemming Lehbert Sørensen til DR Midt & Vest. Han er miljøchef i Holstebro kommune og formand for de kommunale chefers faggruppe om vand og natur.

Selv om de overordnede vandplaner udskydes gang på gang, så bør det ifølge kommunerne være muligt at gå i gang med konkrete projekter til gavn for vandmiljøet:

- Vi ved jo godt, hvor vi skal sætte ind, hvis vi skal hjælpe naturen og miljøet. Så det ville være en fordel med en mere direkte tilgang til projekterne, siger miljøchefen i Holstebro til DR Midt & Vest.

På de kommende to dages konference sættes der fokus på, hvordan man får mere natur og miljø for pengene. Der bliver nemlig sparet på naturen her under krisen, konstaterer Flemming Lehbert Sørensen:

- Der er jo ikke kommet flere penge, og ambitionsniveauet og vores forpligtelser på området er stadig høje. Så det kan være svært at se, hvordan vi skal nå målene, for eksempel når det gælder biodiversitet, siger han til radioen.