Militæret sat ind i Hvide Sande - skal bygge en bro

I denne uge kan man opleve uniformerede soldater på havnen i Hvide Sande. De er i gang med at lave en bro.

BrobyggeriHvideSande
Foto: Pernille Keller Sand, TV MIDTVEST

Soldater fra Ingeniørregimentet fra Skive er i disse dage i færd med at lave en midlertidig bro i Hvide Sande. Det skyldes, at byen skal have lavet en tunnel under Søndergade, der er byens hovedfærdselsåre.

2:11
 

- Det betyder rigtig meget, at vi kan opretholde trafikken. Vi er faktisk i den situation, at en spærring ville give en omkørsel på 100 kilometer rundt om fjorden. De gennemfører en øvelse, samtidig med at vi får gennemført den her situation. Det er en rigtig win-win, forklarer havnechef Steen Davidsen.

I forbindelse med at tunnellen i den kommende uge bliver lavet, er det nødvendigt i tre døgn at lukke trafikken hen over byens sluse - derfor skal militærets midlertidige bro hjælpe trafikanterne over vandet. 

Bedre og mere sikker færdsel

At det er nødvendigt med den tunnel, skyldes blandt andet en stigende interesse for havnemiljøet i Hvide Sande.

- Det er for at give en bedre færdsel rundt på havnen - specielt for vores mange gæster, som kommer for at opleve havnen - men også i det hele taget for vores trafikafvikling og en mere sikker krydsning af vores hovedfærdselsåre igennem byen, siger Steen Davidsen.

Fra den 30. oktober til den 3. november er der i forbindelse med tunnelbyggeriet lukket for gennemsejling ved Slusen, ligesom den midlertidige bro kun har plads til den almindelige trafik og altså ikke særtransport.

0:27