Milde temperaturer præger blæsende vinteruge med småregn

Ugen begynder flot med solskin, men kan mod slutningen af ugen ende med kuling og vindstød med stormstyrke.

Sol.jpg
Foto: Arkivfoto TV MIDTVEST

Den kommende uge byder på lune temperaturer, men også på en hel del regn og rusk med vindstød op mod stormstyrke.
    
Sådan lyder forudsigelsen fra Frank Nielsen, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), tidligt mandag morgen.

Inden blæsten for alvor tager til, bliver det dog en fin dag mandag.
    
- Det har været en klar nat, så der er nok lidt rimfrost på vejene.
    
- Men ellers venter der en ganske flot dag til de fleste med ganske meget sol og måske lidt flere skyer i den sydvestlige del. Temperaturerne kommer op omkring fem grader. Det bliver nok ugens flotteste dag, siger han.
    
Herfra stiger temperaturerne i det meste af landet, så der nogle steder kan blive helt op mod ti grader, lyder forudsigelsen.
    
- I løbet af natten til tirsdag kommer der en varmfront ind fra vest med nogle skyer. Den her milde luft har vi glæde af nogle dage, hvor det også bliver fugtigt med lidt småregn.
 

- Om onsdagen bliver det så efterhånden med frisk vind til kuling og med temperaturer omkring otte-ti grader, siger Frank Nielsen.
    
Og mens det midt på ugen bliver ganske lunt, så bliver det igen koldere sidst på ugen, hvor vinden også tager til.
    
- Der kommer en kraftig lavtryksudvikling i vest mellem Skotland og Færøerne. Og i øjeblikket ser det ud til, at vinden i løbet af torsdagen tiltager til kuling med kraftige vindstød.
    
- Natten til fredag kommer der en koldfront, og det bliver meget blæsende med hård vind til kuling. Det er ikke usandsynligt, at der også her kan komme vindstød med stormstyrke, lyder det fra DMI.
    
/ritzau/