Milad bor på Kærshovedgård: Har fået en dansk reservefamilie

En 26-årig afvist asylansøger er blevet del af et kristent fællesskab i Bording, og her har han også fundet en ekstra familie.

26-årige Milad Ansari er en af de mange kristne beboere på Udrejsecenter Kærshovedgård, som hver torsdag deltager i en bibelcafé i missionshuset i Bording.

Et arrangement, der er lavet specielt til de kristne afviste asylansøgere.

Her har han mødt Marianne Dalsgaard fra Pårup og hendes familie, og dem har han fået et ganske særligt forhold til.

- Hun er god til at hjælpe mig. Hun ved, hvordan jeg har det. At jeg er bekymret. Hun forstår mig, forklarer han.

Det er ikke første gang, at Marianne Dalsgaard bliver venner med nogen fra Kærshovedgård. Milad Ansari er den tredje der kommer i familiens hjem.

- Han havde set os i kirken, og han havde ikke været her så længe, men så lige pludselig en dag, så bad han om venskab på Facebook. Så gik der en time, og så skrev han, at han ville ringe til mig. Og det gjorde han så, og så sagde han, at han havde brug for en familie, kan jeg ikke godt få lov til at komme hos jer. Og det sagde vi så ja til, siger Marianne Dalsgaard.

Familien henter ham nu en gang i ugen, hvor de spiser aftensmad sammen og snakker om alt.

Ugentlig bibelcafé

Milad Ansari er langt fra den eneste, som kommer til den ugentlige bibelcafé i Bording. Hver torsdag er de omkring 60 til 70 beboere der. Sådan har det været siden marts 2016, hvor nogle beboere kontaktede kirken og spurgte, om de kunne komme der.

quoteBibelcaféen er en god ting. For mig er det rigtigt godt. Fordi Jesus giver mig en god følelse

Milad Ansari, afvist asylansøger

- Det er de danske myndigheder, der afgør deres situation, som asylansøgere og som afviste asylansøgere. Men det vi kan gøre er, at vi kan give dem nogle frikvarterer. Det tror jeg også er med til at holde modet oppe i den situation, som de befinder sig i, fortæller Lindvig Osmundsen, der er en pensioneret præst fra Bording.

Milad Ansari er glad for tilbuddet.

- Bibelcaféen er en god ting. For mig er det rigtigt godt. Fordi Jesus giver mig en god følelse. Efter jeg kommer ud fra bibelcaféen har jeg ingen stress. Hver torsdag kommer jeg og får ro, siger han.

Familien Dalsgaard er blevet Milads reservefamilie.
Familien Dalsgaard er blevet Milads reservefamilie.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Flygtet fra Iran

Det er tre år siden, at Milad Ansari kom til Danmark fra Iran. De sidste tre måneder har han boet på Udrejsecenter Kærshovedgård. Han vil ikke rejse hjem, fordi han er bange for det iranske præstestyre.

- Hvis jeg tager tilbage til Teheran, bliver jeg henrettet. Hvis jeg ingen problemer havde, så ville jeg være i mit land. Jeg savner mit land, fortæller han.

Milads Ansaris mor er kristen, og hans far er muslim. Forældrene blev for mange år siden skilt, og mens Milads bror ikke har taget stilling til sin religion, så valgte Milad at være kristen som sin mor. Hun har dog ikke valgt at forlade Iran.

- Det er farligt, men hun går ikke i kirke. Hun er kun sammen med venner. Kristne venner. Førhen tog hun i kirke, men ikke længere. Det er for farligt, siger han.

Se hele programmet om Milad her.