Landsdelens socialdemokrater har valgt thybo som EU-kandidat

Socialdemokratiet i Region Midtjylland har nu sine kandidater på plads til næste EU-valg. Spidskandidat bliver thybo Niels Fuglsang.

32-årige Niels Fuglsang, der er opvokset i Thy, er lørdag blevet valgt som Socialdemokratiets spidskandidat i Region Midtjylland til det kommende Europa-Parlamentsvalg.

- Jeg er utrolig stolt og ydmyg over det. Det er en rigtig god rampe til at føre en god valgkamp, siger han til TV MIDTVEST.

Han var én ud af tre kandidater, der denne weekend var på valg ved det repræsentantskabsmøde, som fandt sted på Hald Ege Efterskole sydvest for Viborg. 213 delegerede fra regionens 22 kredse kunne stemme. 

- Jeg håbede jo på det, men var også meget spændt. Jeg har haft nogle gode modkandidater og en god valgkamp, hvor vi har været rundt i kredsene og fortælle, hvad vi står for, uddyber Niels Fuglsang.

De midtjyske socialdemokrater har ikke været repræsenteret i Europa-Parlamentet siden 2013, hvor det nuværende folketingsmedlem, Dan Jørgensen, forlod Bruxelles.

- Jeg synes, det er motivation for mig. Jeg mener, at det er vigtigt, at regionen har en socialdemokratisk repræsentant, afslutter han.

Ud over Niels Fuglsang som spidskandidat blev også Jasmine Søgaard fra Aarhus valgt som kandidat til valget, der kommer til at foregå i slutningen af maj næste år.