Midtjyske læger klar til konflikt

De praktiserende læger i Region Midtjylland skal beslutte, om de vil aflevere deres ydernumre.

Laege tilser patient 2.jpg

De praktiserende læger i Region Midtjylland mødes torsdag aften i Silkeborg for at afgøre, om de skal aflevere deres ydernumre.

Ydernumrene sikrer borgerne gratis behandling igennem sygesikringen. Lægerne mener, at en ny overenskomst vil give dem for lidt indflydelse på deres egen praksis i fremtiden. Derfor truer de nu med at tage betaling for konsultationer.

- Jeg forventer at vi får en god drøftelse og en debat om situationen. Og så forventer jeg, at vi får en solid opbakning til, at vi bliver tvunget til at deponere vores ydernumre, hvis de lovforslag, som ligger nu, kommer igennem, siger Karsten Rejkjær Svendsen, formand for Praktiserende Lægers Organisation i Region Midtjylland.

I forvejen har lægerne i Region Hovedstaden, Region Sjælland og Region Syddanmark afgjort, at de vil deponere deres ydernumre, hvis regeringens lovindgreb bliver vedtaget.

Hvis lægerne deponerer deres ydernumre, skal patienterne selv betale for en konsultation fra 1. september. Nogle af de penge vil senere blive refunderet af regionen.