Midtjyske håndboldkvinder tager flot CL-skalp

FC Midtjylland fik sine første to point i Champions Leagues gruppespil med en sejr over Rostov-Don.

FC Midtjylland tog sine første to point. Arkivbillede.

FC Midtjyllands håndboldkvinder er midt i en genopbygningsfase, men trods farvel til en række profiler i sommer kan holdet fortsat gøre sig gældende på den internationale scene.

Med en sejr på 24-21 over det russiske storhold Rostov-Don hentede midtjyderne de første to point i Champions Leagues gruppespil og tog samtidig en flot skalp.

FCM-spillerne var ellers længe om at komme i gang og var næsten seks minutter om at score det første mål.

Men derfra spillede de disciplineret og med omtanke mod de prominente gæster, der også svækkede sig selv efter blot 16 minutters spil.

Den rutinerede brasilianske målvogter Mayssa Pessoa blev præsenteret for et direkte rødt kort, da hun stormede ud af feltet og bremsede Sabine Pedersen i et kontrastød.

Med internationale topnavne som Katarina Bulatovic, Ana Rodrigues og Alexandrina Cabral har Rostov-Don ambitioner om at spille med til det sidste Champions League.

Men selv om gæsterne havde større individuel klasse i rækkerne, holdt FC Midtjylland sig hele tiden inde i kampen.

Rostov-Don skaffede sig et tremålsforspring ved stillingen 18-15 midt i anden halvleg, men tre midtjyske scoringer på stribe gjorde igen kampen helt lige.

Medvirkende var også stærkt målmandsspil af veteranen Sabine Englert, som stod med en redningsprocent på over 40.

Med tre minutter tilbage bragte Tonje Løseth med et hurtigt fodskifte FCM foran med 22-20, og efter et russisk boldtab kunne Mie Augustesen øge føringen til tre mål.

Rostov-Don forsøgte desperat at kæmpe sig tilbage, men løb tør for tid og må rejse hjem med et lidt overraskende nederlag.

Efter to kampe i gruppe B har både FCM og Rostov-Don to point. Györi fører med fire point, mens Brest ligger i bunden uden point.