Midtjyske guldfavoritter ydmyge efter storsejr i topbrag

Med en sejr på 4-1 over FCK sikrer FCM sig en føring på syv point i Superligaen, efter at halvdelen af sæsonens kampe er spillet.

1:28
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

Ikke kun en, to eller tre gange - men hele fire gange sendte FC Midtjylland søndag aften bolden i maskerne bag en forsvarsløs FC København-målmand, da de to klubber tørnede sammen i Superligaen. I den anden ende lykkedes det kun FCK at skyde bolden i nettet en enkelt gang. 

Giganternes kamp skulle afgøre magtforholdet mellem Superligaens første- og andenplads, og efter 90 minutters spilletid var der ikke meget tilbage at rafle om. 

- FC Midtjylland ser ud til at være et markant bedre hold, som det er lige nu. Der var klasseforskel, siger Jens Ole Sørensen, der er fodboldkommentator på DR Sporten. 

- I dag viser vi, at vi er langt bedre end FCK. Vi virker mere oplagte, men vi skal fortsætte, siger FC Midtjyllands midtbanespiller Mikael Anderson.

En stærk defensiv

Selvom FC Københavns ene mål på ulvenes hjemmebane ikke lyder af meget, er det at få bolden forbi den midtjyske målmand en præstation i sig selv. Det er nemlig kun sket fem gange tidligere i denne sæsons 16 kampe.

- FCM virker som et hold, der har fuldstændig styr på det defensivt. Når de så kan lægge oven på, at de spillere, de har hentet ind til at score mål, begynder at score mål, så har de hele pakken, og så er det svært at se, at nogen kommer i nærheden af dem, siger Jens Ole Sørensen. 

Det er ikke kun sportskommentatoren, der har bemærket, at FC Midtjyllands angrebssamarbejde blomstrer. Også en beskeden favorittræner sender ros i angrebsspillets retning.

- Rent offensivt synes jeg, at vi finder de ting, som vi rigtig gerne vil, og de begynder at finde hinanden mere og mere, siger Brian Priske, der er cheftræner for FC Midtjylland. 

En ydmyg favorit

På trods af den guldstemning, der var i MCH Arena søndag aften, efter midtjyderne slog et hul på syv point ned til Superligaens andenplads, er Priske ikke meget for at iføre sig den favoritkasket, som tilskuerne på stadion var så ivrige efter at give ham.

- Vi skal være glade i dag og nyde det. Og så skal vi være ydmyg omkring tingene og kigge på tabellen. Der er stadig 20 kampe og 60 point at spille om endnu, siger han efter topbraget.

- Det er op til os at holde fødderne godt plantet i mulden herude og at fastholde drengene i deres arbejdsiver – både til kamp og træning, fortsætter han.

Også Mikael Anderson erkender, at der er mange kampe, der skal vindes, før klubben kan påtage sig titlen som Danmarks bedste fodboldhold. Dog er ydmygheden en smule mindre hos ham.

- Vi er syv point foran. Lige nu er vi måske det bedste hold i Danmark, men sæsonen er lang, og der kan ske meget. Hvis vi fortsætter med at spille som i dag, så står vi med DM-guldet til sommer, siger han. 

På trods af Brians Priskes beskedenhed falder der da en cadeau af til spillerne. 

- Jeg kan ikke rose de her drenge nok. Det var en voldsom god præstation, siger han. 

1:45
TV MIDTVEST sendte live kort før kampens afslutning.