Midtjyske guldfavoritter er i knæ inden returkamp

FCM vandt grundspillet med stor afstand til konkurrenterne, men er kommet under pres i semifinalen.

FC Midtjylland Håndbold
Foto: Arkiv

FC Midtjyllands håndboldkvinder er efter en suveræn sæson i den danske liga kommet i problemer.
    
Tidligere på ugen måtte midtjyderne overraskende se sig slået 21-20 på hjemmebane af København Håndbold i den første af tre mulige semifinaledueller. Lørdag eftermiddag er FCM-træner Kristian Kristensens spillere tvunget til at vinde på Frederiksberg i København.

- Alvoren er der. Men vi har før stået i de her situationer, og de erfaringer kan vi trække på nu. Jeg har mange rutinerede spillere og fuld tillid til, at vi løser den opgave, siger FCM-træneren.
    
- Vi havde en kollektiv offday i den første kamp, og den skal vi smide ud til højre. Vi skal tro på egne evner, for vi er dygtige nok til at slå dem. Før mandagens kamp havde vi ikke tabt til København i tre år, og det er fordi, vi er et bedre hold, mener han.
    
Midtjyderne vandt grundspillet med stor afstand til samtlige konkurrenter i ligaen, og derfor er forventningen hos mange, at FCM vil tage DM-titlen.
    
- Det pres skal man leve under i FCM. Det ved spillerne - det er den måde, de er rekrutteret på. Det er vindertyper. Så det er ikke et pres for os, siger Kristian Kristensen.
    
I København er troen på en samlet overraskelse taget til i styrke efter sejren i første opgør. Stregspilleren Louise Svalastog mener, at københavnerne vokser kamp for kamp. Efter en skidt indledning på slutspillet mod Silkeborg-Voel er sejrene kommet en efter en.
    
- Selvfølgelig tror vi på, at vi kan vinde igen. Nu er vi også på hjemmebane, siger hun.

- Det her hold har ikke prøvet noget som helst før. Det er første gang, at klubben er i et slutspil, mange af pigerne er ikke særlig gamle og har stort set ingen erfaring, så nervøsiteten hæmmede os i den første kvartfinale. Det lærte vi meget af og tog det med til udekampen mod FCM, fortæller hun.
    
- Vi har en god fysik, og FCM skal måske kæmpe mere for tingene mod os end andre hold. Vi spiller ikke særlig kønt, men vi er kommet langt på at slås og fighte i 60 minutter, siger Svalastog.
    
København-træner Claus Mogensen har fortsat FCM som favorit til at gå i finalen.
    
- FCM's spillere har prøvet rigtig meget. De har formentlig stået i et større pres end nu. De ved, hvordan de tackler det. Vi satser alligevel på, at vi kan ryste dem lørdag, siger han.
    
- I den første kamp scorede vi flere mål end dem på kontra. Det plejer at være det, FCM vinder deres dårlige kampe på. Den duel bliver vigtig igen, siger København-træneren.

Hvis det ender med uafgjort eller en københavnsk sejr, er holdet i DM-finalen. Her venter Nykøbing Falster eller Viborg.
    
/ritzau/