Midtjyske børn har DM i hjelm

Jyske børn bedre end sjællandske børn til at huske cykelhjelmen.

BoernMedHjelme_0.jpg

Hele 79 % i Syd- og Midtjylland, samt 77 % af de nordjyske børn spænder hjelmen, hver gang de sætter sig på cyklen. Det er oftere end børnene fra sjælland, hvor kun 61 % af børnene beskytter hovedet med hjelm. I København står det endnu ringere til, da kun 59 % bærer cykelhjelm.Det viser en ny undersøgelse fra Gallup foretaget for Gjensidige Forsikring.

Voksne satser

Kun 31 % af de danske voksne kører med cykelhjelm, og det kan vise sig, at være en livsfarlig cocktail. Ødelagt hår og frygt for det gode udseende er blandt årsagerne til, at langt de fleste voksne danskere fravælger cykelhjelmen.

 - Der er sikkert mange gode undskyldninger for, at voksne vælger at cykle uden hjelm. Men det er vigtigt, at man husker, at man i værste tilfælde må bøde med livet, siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør, Nordic i Gjensidige Forsikring.

Ødelægger frisuren

Blandt de adspurgte voksne, der ikke benytter cykelhjelm, svarede hver tiende, at de fravælger hjelmen, da den ødelægger deres frisure. Og hver tiende svarede, at det ikke klæder dem, når de har beskyttet hovedet.

Forfængelighed kan koste dig livet

I 2010 kom 608 voksne til skade i en cykelulykke, og trafikuheld på cykel kostede 23 livet. Samme år var blot 106 unge under 18 år indblandet i cykeluheld, og kun tre mistede livet, hedder det i en presemeddelelse fra Gjensidige.