Midtjysk ulv fanget af vildtkamera

Ulv fotograferet i privat skov ved Christianshede. Der er måske tale om det samme dyr, der for nylig blev set ved Hørbylunde Bakker.

260414-Ulv.jpg

Så er en af de jyske ulve endnu engang blevet fanget af et vildkamera.

Denne gang blev ulven foreviget i en privat skov tæt på Christianshede by i Ikast-Brande Kommune. Det skete den 20. april klokken 21.51 ved en bunke roer, som skovens ejere bruger som vildtfoder.

- Vildtkameraet tager billeder hvert 30. sekund, og der stod et par stykker kronvildt ved roerne, umiddelbart før ulven kom. Og da ulven forsvandt, gik der kun tre minutter, inden kronvildtet kom tilbage. Så kronhjortene er tilsyneladende ikke så bange for ulven, fortæller den ene af skovens ejere, Niels Vestergaard fra Sunds.

Måske er det roekule-ulven

TV MIDTVEST har vist billedet til ulveeksperten Thomas Secher Jensen, der er seniorforsker ved Naturhistorisk Museum i Aarhus. Han bekræfter, at der med meget stor sandsynlighed er tale om en ulv. Han hæfter sig blandt andet dyrets lange ben, den sorte halespids, de lange ører og manken om halsen.

- Det passer også meget godt sammen med, at der for nylig blev fotograferet en ulv ved Hørbylunde Bakker. Det kan meget vel være den samme. Og det skulle ikke undre mig, om det er vores gamle ven roekule-ulven, som sidste år blev fotograferet ved Harrild Hede, siger Thomas Secher Jensen.

Eksperterne har fundet sikre spor af fire forskellige ulve i Danmark - inklusiv den første ulv, der i 2012 blev fundet død i Hanstholm Vildtreservat. Præcist hvor mange der nu lever frit i naturen, vides ikke, men Thomas Secher Jensen vurderer, at der sagtens kan være fem til otte individer.

Det kommer i øvrigt ikke som en overraskelse for Niels Vestergaard, at der er en ulv i området. Han fortæller, at hans jagtkammerat så en ulv under bukkejagten sidste år, ligesom de også har set ulve-fodspor.