Midtjysk par anholdt med våben

Fire skydevåben, som blev fundet i bil i en have på Fyn, stammer angiveligt fra et indbrud i Jylland.

Blaablink (politi).jpg

En 23-årig kvinde fra Brande og en 27-årig mand fra Herning er torsdag ved et grundlovsforhør i Retten i Odense blevet fængslet indtil den 14. januar, efter at politiet fandt rifler og haglgeværer i parrets bil.

De fire skydevåben, som blev fundet i bilen, stammer angiveligt fra et indbrud i Jylland.

Manden og kvinden drønede onsdag aften ind på en græsplæne i en have i den fynske landsby Skallebølle.

Manden afgav i grundlovsforhøret en længere forklaring om parrets færden inden ankomsten til Fyn, men lavede så forklaringen om.

Han erkendte besiddelsen af våben og ammunition. Kvinden nægtede sig skyldig og forklarede, at parret blot var på en køretur for at besøge nogle venner.

- Forklaringerne fra parret er så vidt forskellige, at det kræver en nærmere efterforskning at få belyst sagens rette sammenhæng, siger anklagerfuldmægtig Anders Ulrichsen.

- Da det ikke kan udelukkes, at andre personer end de to fængslede er involveret i sagen, ønsker jeg ikke på nuværende tidspunkt at gå i detaljer med, hvad parret har forklaret i retsmødet, siger han i en pressemeddelelse.

I en bil var parret onsdag aften kommet på afveje, og de forsøgte at køre videre i den fynske families bil.

Den fynske familie - en mor og tre sønner - fik sig noget af en overraskelse med de uventede gæster. Moren råbte ud ad vinduet, at parret skulle forsvinde, men de var kørt fast på plænen.

Den mandlige bilist virkede ifølge politiet ret fuld, og han afslørede sig selv, da han begyndte at true med de våben, han kørte rundt med.

/ritzau/