Midtjysk kamp om DM-bronze

Viborg HK og FC Midtjylland duellerer om DM-bronzen, på trods af mange havde forventet, at de skulle spille om guld.

Viborg HK

På træningsbanen i Ikast, bliver de sidste detaljer finpuset før kampene om DM-bronzen. Men klubben har stadig svært ved at forstå, at årets sidste opgør bliver om bronze.

- Sport kan være ubarmhjertig. Og det er lidt det, man står med. Sådan: hvad fanden skete der lige, siger Louise Burgaard, der spiller for FC Midtjylland Håndbold, om nederlaget i semifinalen.

Midtjyderne vandt ellers grundspillet endda tre runder før tid. Ifølge eksperterne var holdet på sikker guldkurs, men drømmen glippede i semifinalen. Ifølge holdets træner blev holdets program for hårdt.

- Situationen med at være med helt fremme i Champions League i kvartfinalen, sammenholdt med at vi havde fokus på semifinalerne, den cocktail skal vi nok lære lidt af fremadrettet, siger Kristian Kristensen.

Nu er fokus dog et nyt sted.

- Man skal være gode til at lukke kampe og åbne en ny. Nu er der fuldt fokus på Viborg, og hvad vi skal gøre for at slå dem, siger Burgaard. 

Graviditet blev afgørende

Og der er brug for fuldt fokus. For i domkirkebyen hvor bronze-modstanderen har hjemme, giver de ikke ved dørene. 

-Der er ikke noget værre end at stå uden noget efter sådan et slutspil, så en bronzemedalje vil være helt fantastisk, siger Ann Grethe Nørgaard, der spiller for Viborg HK.

Viborgenserne har haft deres at slås med i løbet af sæsonen. For efter et flot efterår gik det pludselig ned ad bakke.

- Rikke Poulsen (Viborg HK målvogter red.) blev gravid, det gjorde lidt ved balancen i truppen, og vi mistede noget af det momentum, vi havde, og var helt nede og ramme bunden, siger Nørgaard.

Og bunden ramte de også, da Nykøbing Falster slog dem ud af semifinalen. Alligevel er optimismen i klubben intakt.

-Det ender med to mål mere til Viborg. Så det er jeg godt tilfreds med, siger Allan Heine, der er cheftræner for Viborg HK.

- Hvis vi kommer med alt, hvad vi har, så kan vi godt gå på sommerferie med et kæmpe smil på læben, siger Nørgaard.

Men på træningsbanen 40 kilometer syd på er overbevisningen en anden.

- Det bliver sikkert tæt. Det vil jeg give Allan (Viborgs træner red.) ret i. Men jeg står også her og siger, at vi hiver den hjem over to kampe, siger Kristian Kristensen. 

4:08
Viborg HK og FC Midtjylland duellerer om DM-bronzen. Vi har talt med begge hold om forventningerne til kampen.