Midtjyllands Lufthavn udbygger til chartertrafik

Charterturister kan om en måned rejse på charterferie fra Midtjyllands Lufthavn, men med satsningen venter flere store udfordringer for lufthavnen.

Om præcis en måned tager Midtjyllands Lufthavn kampen op om charterturisternes gunst. Her bliver det nemlig muligt at tage på charterferie fra lufthavnen, når Apollo Rejser og Bravo Tours begynder at flyve chartergæster til sydens sol.

Det bliver dog med en hård take-off fra start. Udfordringer som transport til lufthavnen og en større ombygning skal være på plads, hvis charterdrømmen skal blive til noget.

- Vi ønsker os jo en sløjfe på Herning-Viborg-ruten, men det koster nogen penge, så på den korte bane har vi til gengæld aftalt med Midttrafik, at teletaxi, som koster det samme som en bus, bliver programsat i buskøreplanerne, siger Frans-Bjørn Thygesen, lufthavnschef i Midtjyllands Lufthavn.

Prøver igen

Sidste gang, at feriefolket checkede ud fra den midtjyske lufthavn, var tilbage i 2002. Dengang måtte lufthavnen opgive, fordi det var en underskudsforretning. Nu prøver de så igen.

- Rent økonomisk set er det jo vigtigt, at vi fylder vores kapacitet ud, og det vil vi gøre ved charter. Nu har vi jo så Bravo Tours og Apollo Rejser, siger Frans-Bjørn Thygesen optimistisk.

I dag har lufthavnen ti daglige afgange til København, men det er især tiltænkt erhvervsfolk. En lufthavn for chartergæster er i et helt andet luftlag.

- Det, som man kan byde på i Aalborg og Billund, er væsentligt bedre og tilpasset chartermarkedet, siger Ole Kirchert Christensen, redaktør hos check-in.dk.

Han understreger, at det er vigtigt, at man tænker på udvidelser af de nuværende faciliteter for at kunne fastholde gæsterne, så de også føler, at de får en god oplevelse, når de kommer til Midtjyllands Lufthavn.

Har faciliteterne til det

Netop faciliteterne er noget, som lufthavnschefen fokuserer meget på både nu og fremadrettet.

- I øjeblikket er vi ved at lave en ombygning af vores toldområde, siger Frans-Bjørn Thygesen.

En gratis parkeringsplads, et hurtigt security-system, så man kommer hurtigt igennem og ind til en ny café. Lufthavnen har allerede gode forudsætninger for, at charterturismen kan komme op at køre.

- Vi har mange linjer, så lufthavnen er jo designet til, at vi har feriegæster, siger lufthavnschefen.  

Så efter flere kritiske år skal chartergæsterens indtog gerne være med at til få Midtjyllands Lufthavn til at lette igen.

Fra juni måned tager Midtjyllands Lufthavn kampen op om charterturisternes gunst.