Midtjyder venter længst på anker

Statsforvaltningen i Midtjylland er landets langsomste til at afgøre sager i Beskæftigelsesankenævnet.

Statsforvaltningen Midtjylland.jpg

Når det kommer til sager fra Beskæftigelsesankenævnet, er der ingen i landet der må vente længere end borgere i Region Midtjylland.

Midtjyder må i gennemsnit vente 24 uger, mens der f.eks. går 13 uger i region Sjælland. Det viser en rundringning som Fagbladet 3F har lavet.

- Det er noget møg. Både for borgeren, som nærmest kan gå i stå. Men også for systemet for så skal de andre offentlige instanser også gå at vente på afgørelsen, siger Steen Bengtson, der er forsker i socialpolitik og marginalisering ved Det Nationale Forskningscenter for Velfærd til Fagbladet 3F.

Mange gamle sager

Statsforvaltningen Midtjylland har det problem, at der ligger en del gamle sager som skal afgøres, før man kan tage hul på nye sager. Det skaber en lang ventetid.

- Det kan borgeren eller vi ikke være tilfredse med. Men vi er i gang med at nedbringe antallet af verserende sager og på den måde behandlingstiden. Så det går den rigtige vej, siger chefkonsulent Adam Schacke til Fagbladet 3F.

De fem ankenævnsbehandlingstid:

Midtjylland:    24,3 ugerNordjylland:    21,0 ugerHovedstaden: 14,3 ugerSydjylland:     13,4 ugerSjælland:       13,1 uger