Midtjyde i England: Stemningen er trykket

Stemningen er trykket flere steder i England, lyder det fra en midtjyde bosiddende i landet.

Ulrik Poulsen

Stemningen er trykket i flere steder i England, lyder det fra softwareingeniør Ulrik  Street-Poulsen, der flyttede til England fra Ikast i 1997, og i dag bor med sin familie i Oxford. 

-Stemningen har været trykket i dag. Det har selvfølgelig meget at gøre med den omgangskreds, man har, mit facebookfeed har været meget nedtrykt i dag. Men der er sikkert andre steder i England, hvor stemningen er opstemt, siger Ulrik Street-Poulsen og uddyber:

- Jeg arbejder i London nogle dage om ugen. Jeg har dog ikke været der i dag. Men jeg har hørt fra mine kolleger, at London var meget nedtrykt i dag.

Jeg tror ikke, det kommer til at betyde meget for mig, udover at jeg kommer til at skulle stå i en anden kø, når jeg skal ind og ud af landet. 

Udfaldet af afstemningen kommer dog ikke som en stor overraskelse for Ulrik Street-Poulsen. Meningsmålingerne har bølget frem og tilbage de seneste uger. Ulrik Street-Poulsen havde dog troet, at det ville blive et ja til at blive i EU.

- Jeg troede, at de, som ikke havde bestemt sig, ville stemme "remain," fordi det nogle gange er tryggere at blive ved det, som man kender. Det gjorde tvivlerne ikke, ser det ud til, siger han.

Selvom Ulrik Street-Poulsen havde håbet på at Storbritannien forblev i unionen, tror han ikke, at det kommer til at ændre meget i hans tilværelse som udenlandsdansker i England. 

- De første par år kommer det ikke til at betyde noget. Nu skal de først forhandle det hele på plads. Jeg tror ikke, det kommer til at betyde meget for mig, udover at jeg kommer til at skulle stå i en anden kø, når jeg skal ind og ud af landet. Jeg har mange venner, som kommer fra ikke-EU-lande, som arbejder og bor i London og som har været her i årtier. Jeg tror ikke, de kommer til at sparke os ud, siger han. 

  Ulrik Street-Poulsen ærgrer sig dog over kampagnen, der har været op til afstemningen.

- Begge sider har ført skræmmekampagner, det er en skam, at der ikke har været ret mange facts på banen, siger han.

 

2:24
Midtjyden Ulrik Street-Poulsen bor i dag i England. Hør hans tanker om valget.