Midtjyde blev snydt af falsk bilhandler

Midtjysk bilsælger må selv bære tabet på næsten 300.000 kroner efter en lidt for smart bilhandel.

En midtjysk bilejer kommer selv til at bære hele tabet på mindst 280.000 kroner, efter han i 2013 blev offer for en bilsvindler.

Vestre Landsret har i en dom afgjort, at den midtjyske bilejer handlede så uforsigtigt, at han selv må bære tabet ved den lidt for smarte bilhandel.

I marts 2013 satte midtjyden sin Ford Focus til salg for 280.000 kroner. Han blev ringet op af en mand, der præsenterede sig som bilforhandler og fortalte, at han havde en kunde til bilen.

Der to mænd mødtes, og køberen oplyste et CVR-nummer, der tilhørte MJ Biler. Sælgeren tjekkede nummeret og fandt alt i orden.

De blev enige om at handle. Køberen skulle overføre de 280.000 kroner til sælgers konto, og kørte af sted med bil, nøgler og registreringsattest. Men pengene blev aldrig overført.

I starten af april fik Bilhuset Engmark i Hillerød så besøg af den samme mand. Han havde en Ford Focus, han gerne ville sælge. Forhandleren tjekkede bilen for gæld og tjekkede også MJ Biler i CVR-registret.

Alt var tilsyneladende i orden, og man blev enige om en byttehandel. Sælgeren fik en Peugeot 407 og 125.000 kroner i bytte for Ford’en.

Bilhuset Engmark satte Ford Focus’en til salg og blev noget forbavset, da den oprindelige ejer påstod, at det var hans bil, de var ved at sælge. Han ville have bilen eller pengene.

Vestre Landsret er enig med Retten i Herning om, at den midtjyske bilsælger har handlet særdeles uforsigtigt og må bære risikoen, mens bilhuset har gjort, hvad man kunne gøre for at sikre, at bilen kunne handles lovligt.

Byttebilen er siden forsvundet fra jordens overflade, og de 125.000 kroner blev hævet kontant umiddelbart efter handlen. Manden fra MJ Biler havde desuden opgivet navnet på en mand, der sad i fængsel.

 

/ritzau/