Midt- og vestjyske VVS'ere strejker af frygt for løndumping

VVS'ere strejker og holder faglige møder blandt andet i Herning og Holstebro. De er bekymrede for, om et værn mod løndumping forsvinder.

vvs.jpg

Blikkenslagere og rørsmede strejker og holder faglige møder forskellige steder i landet. De er bekymret for, om et værn mod løndumping forsvinder under forhandlinger om en ny overenskomst, skriver Avisen.dk.

Hos Bravida Danmark, der er blandt landets største installations- og servicevirksomheder med cirka 1.600 medarbejdere og afdelinger over det meste af landet, bekræfter kommunikationschef Morten Kjellev, at en række af deres medarbejdere i dag har nedlagt arbejdet.

Det drejer sig blandt andet om medarbejdere i Herning og Holstebro. Det er de igangværende overenskomstforhandlinger, der får medarbejderne til at nedlægge arbejde.  

- Arbejdsgiverne vil fjerne værnebestemmelser i vores overenskomst. Det vil vi ikke være med til, for de sikrer, at der er en bundgrænse for, hvad arbejdsgiverne kan spise os af med i løn. Bestemmelserne er simpelthen et værn mod social dumping, siger Emil Guldmand, der strejker sammen med kolleger fra Brøndum A/S.

Risikerer at skulle arbejde 42 timer

Værnebestemmelserne har været i VVS'ernes overenskomst siden 1924. De sikrer, at VVS'erne kan forlange et stykke arbejde opmålt og aflønnet i forhold til gældende prislister.

Bestemmelserne sikrer, at mestre ikke kan undergrave overenskomsten, skriver Avisen.dk Samtidig åbner en overenskomst med Dansk Byggeri op for, at medarbejderne skal arbejde 42 timer i ugen. 

Overenskomstforhandlingerne står på netop nu. Det er endnu uvist, hvor længe forhandlingerne og dermed også strejken står på, oplyser Bravida til TV MIDTVEST.