Midt- og vestjyske politikere: Udvid rute 34

Flere midt- og vestjyske direktører og politikere vil have udvidet rute 34 mellem Herning og Skive.

Kødannelse er dagligdag på rute 34.
Kødannelse er dagligdag på rute 34.

En række direktører og politikkere fra landsdelen er i øjeblikket på Christiansborg for at forklare, at ruten fra Hanstholm til Herning skal udvides. Den største flaskehals ligger ved Hagebro, hvor ruten i to t-kryds krydser hovedvej 16 mellem Holstebro og Viborg.

Hver dag er der kø både sydfra og nordfra, når trafikanterne skal ud på 16'eren.

- Vi har i dag en vej til Herning, som er smal og farlig, og der kan være kødannelser. Vi kæmper for at forbedre vejen, sådan så medarbejdere kan komme sikkert og hurtigt frem og tilbage til arbejde, siger Toke Foss, der er direktør for DEIF i Skive.

Delegationen er taget til Christiansborg, fordi de er utilfredse med, at planerne om at bygge en omfartsvej blev udskudt, efter de var meget tæt på at komme i gang. Borgmester i Skive Kommune Peder Chr. Kirkegaard (V) understreger, at der er en væsentlig sammenhæng mellem infrastruktur og økonomisk vækst.

- Det (en udvidelse af vejen, red.) er afgørende for, at vores produktionsvirksomheder også kan udvikle sig fremadrettet, siger borgmester i Skive Kommune Peder Chr. Kirkegaard (V).

Medlem af Folketinget og transportordfører for Venstre Kristian Pihl Lorentzen svarede her til aften på kritikken.

- Jeg kan godt forstå frustrationen, men jeg tror desværre ikke, at udvidelsen kommer med i den kommende finanslov, siger han til TV Midtvest og påpeger, at besøget fra det midt- og vestjyske har bevæbnet ham med flere gode argumenter i kampen om at få udvidet ruten.

- Jeg vil kæmpe for, at vi får gang i det her i en ny trafikaftale, men i øjeblikket har vi ramt en anlægspause, og det er selvfølgelig rigtig uheldigt.