Midt- og vestjysk politi nomineret til pris

Tryghedsskabende arbejde sikrer midt- og vestjyske politibetjente en nominering til årets kriminalpræventive pris.

Midt- og Vestjyllands politi er nomineret til pris for arbejdet med at skabe tryghed blandt borgerne. Arkivfoto.
Midt- og Vestjyllands politi er nomineret til pris for arbejdet med at skabe tryghed blandt borgerne. Arkivfoto.

Midt- og Vestjyllands politi har det seneste år arbejdet på at skabe et tættere bånd til borgerne, og det har Det Kriminalpræventive Råd bemærket. Derfor er politikredsen nu nomineret til Den Kriminalpræventive Pris.

- HURRA! HURRA! HURRAAA - vi er nomineret til Den Kriminalpræventive Pris. Det er fornemt. Vi er stolte, skriver Midt- og Vestjyllands politi på Twitter.

En række lokale tryghedsambassadører skal sikre, at der skabes større tryghed blandt borgerne. Det er netop det, der har sikret midt- og vestjyderne en nominering.

- Med projektet får politiet mulighed for at få indsigt i problemerne i lokalsamfundene, mens borgerne bliver tryghedsambassadører og indgår i forskellige netværk. Projektet har et smidigt og fleksibelt koncept, der kan tilpasses lokalt og bidrage til en direkte dialog mellem politi og borger, fremgår det af rådets hjemmeside. 

Tryghedsambassadørerne er lokale borgere, der er stærkt forankret i det lokale samfund og på den måde kan videreformidle oplysninger om politiets arbejde.

Projektet blev søsat i håb om, at politikredsen kan komme tættere på de midt- og vestjyske borgere.

- Der er dele af befolkningen i Midt- og Vestjyllands Politikreds, der har oplevelsen af, at politiet er kommet langt væk fra dem og deres hverdag. En sådan oplevelse skaber en risiko for, at der opstår utryghed og utilfredshed, og at det kan blive svært at optimere det forebyggende arbejde sammen med borgerne, skriver Midt- og Vestjyllands politi selv om projektet.

Ud over den midt- og vestjyske politikreds er også Favrskov Kommune, et kadetforløb i Gladsaxe, Herlev og Ballerup samt SSP-arbejdet i Faaborg-Midtfyn Kommune nomineret til prisen.

Prisen bliver overrakt af justitsministeren på Den Kriminalpræventive Dag i Odense den 14. april.