Midt- og Vestjylland skaffer suverænt flest praktikpladser

Midt- og Vestjylland skabte godt to ud af tre af landets nye praktikpladser i 2016.

Byggeri_5.jpg

Finanskrisens mørke skyer er efterhånden ved at drive væk fra byggebranchen, og det smitter af på antallet af praktikpladser.

- Det er en ret kraftig stigning, der er kommet. Det skyldes, at der er kommet mere gang i hjulene, folk er blevet mere optimistiske og alle prognonser siger, at der kommer til at mangle arbejdskraft, siger formand for Dansk Byggeri i Midt- og Vestjylland, Niels Hansen, til TV Midtvest.

På landsplan blev der i 2016 skabt 403 flere praktikpladser end i 2015. Region Midtjylland stod for de 278 af pladserne. Dermed stod regionen for godt en tredjedel af landets samlede stigning i praktikpladser. 

I Region Midtjylland formåede 1.487 elever fra en bygge- og anlægsuddannelse at få sig en praktikpladsaftale i forhold til 1.209 i 2015. 

- Det er meget glædeligt, at de lokale håndværksvirksomheder i det midt- og vestjyske tager opgaven på sig med at få uddannet flere hænder til branchen. De har altid været gode til at tage deres del af ansvaret, men nu har de altså gjort endnu mere, og jeg rigtig stolt over, at vi kan høste så godt et resultat her i vores del af landet, siger Niels Hansen, formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland.