To midt- og vestjyder på cateringlandsholdet

Søndag var der audition til Cateringlandsholdet i Odense. To midt- og vestjyder skal repræsentere Danmark ved OL i 2020.

Når det danske Cateringlandshold skal til OL i 2020 bliver det med to midt- og vestjyder på holdet. Søndag sikrede de sig hver deres plads, da de var til audition på Cookery i Odense. 

quoteDet var da megafedt og en spændende dag. Det har været nervepirrende men også en god oplevelse.

Lasse Nørgaard

- Det er rigtig stort og en stor anerkendelse, siger Lasse Nørgaard fra Checal Blanc hos Skov A/S i Glyngøre.

Han er den ene af de to midt- og vestjyder, der sammen med resten af landsholdet skal forsøge at leve op til presset efter, at det tidligere landshold vandt bronze ved VM i Luxembourg i 2018. Holdkammeraten Oliver Knudsen fra Fazer Foods i Bestseller i Brande er ekstra glad for sin plads på holdet.

- Det er fantastisk, for sidste år fik jeg at vide, at jeg ikke kunne være A la Carte kok på grund af mit knæ længere og måtte skifte over til at være kantinekok. Det her er en chance, man kun får én gang i livet, siger Oliver Knudsen.  

Kylling og andehjerte på menuen

Til dagens audition skulle kokkene levere en hovedret bestående af kylling. Og så skulle de konkurrere i Fingerfood-disciplinen. For dommerne præsenterede Lasse Nørgaard blandt andet en rulle af kyllingebryst med timianfars, som var pakket ind i sprødt skind.

- Det var megafedt og en spændende dag. Det har været nervepirrende men også en god oplevelse, siger Lasse Nørgaard.

- Det var superspændende og lærerigt at få feedback på det, man laver, siger Oliver Knudsen, der serverede et rosa stegt andehjerte med brunet smør og syltede og friske pærer.

Landsholdet skal samles om 14 dage til den første træning. Her skal de udvikle den menu, de skal lave til OL. Lasse Nørgaard regner med, at OL-menuen bliver lavet og finpudset 20 gange, inden den skal bedømmes i Tyskland til februar næste år.