Midt- og vestjyder har fået smag for økologien

Økobølgen har ramt landsdelen med Skive som højdespringer

Efterspørgslen efter økologiske varer har fået vokseværk i midt- og vestjylland. Det oplever Dansk Supermarked, som melder om en fremgang på mere end 20 procent i mange af regionens supermarkeder.

Normalt er det forbrugerne i Aarhus og København der rider med på toppen af øko-bølgen. Men noget tyder på, at interessen vokser hastigt, også her i landsdelen.

Hos Føtex i Skive er salget af økologiske fødevarer steget med hele 30 procent de seneste tre måneder. Dermed er Skive det sted i midt- og vestjylland, hvor flest har fyldt indkøbsvognen med økologiske varer, skriver Dansk Supermarked i en pressemeddelelse.

- Det er sjældent vi oplever så markante stigninger. Men det er vores indtryk, at kunderne går mere målrettet efter økologi end tidligere, siger varehuschef Henrik Smed fra Føtex i Skive.

Ikke bare efterspørgslen har fået vokseværk. Udbuddet er også blevet større i de senere år. Blandt andet har Føtex butikkerne føjet en økologisk vare til sortimentet om dagen i 2016.

Andre af de større detailkæder får også flere hyldemeter med økologiske varer. Dertil kommer diverse rabat- og abonnementsordninger, som forbrugerne bruger flittigt.