Midaldrende mænd er uopmærksomme trafikanter

Midt- og Vestjyllands Politis analyser viser, at mænd mellem 40 og 60 år er de mest uopmærksomme bag rattet.

Bødeudskrivning

Midt- og Vestjyllands Politi er i gang med en stor undersøgelse, der skal give svar på, hvorfor der sker så mange uopmærksomhedsulykker på landsdelens veje.

Blandt andet har politiet suppleret deres egen data med spørgeskemaer til omkring 600 kommunalt ansatte. Og ind til nu er konklusionen, at midt- og vestjyderne har travlt med alt muligt andet, når de kører bil. 

Især mobiltelefonen med SMS'er, e-mails og Facebook den helt store fjende. Men det kommer bag på politiet, at de midaldrende mænd faktisk er mest uopmærksomme.

- Vi er ikke født med en mobiltelefon i hånden, som de yngre bilister måske er, men det overrasker os alligevel, at der er den her koncentration af de midaldrende, siger lederen af færdselsafdelingen hos Midt- og Vestjyllands Politi, Henrik Glintborg.

Værst om morgenen
Til politiets store overraskelse er det ikke på vej hjem fra arbejde, men derimod om morgenen, at bilisterne er mest fraværende. Politiet har svært ved at forklare tendensen.

- Vi havde jo den opfattelse, at man måske havde lidt arbejde, man lige skulle klare på vejen hjem og lige aftale, hvem der hentede børn og handlede ind. Men vi kan se, at en del af de her ulykker også sker om morgenen, siger han.

 Midt- og Vestjyllands Politi erkender dog, at analyser ikke kan ændre tendensen alene. 

- Der er et problem, at bilisterne ikke har den rigtig adfærd og holdning til det at køre bil. Man skal være opmærksom og ikke lade sig distrahere af alle mulige fristelser, siger Henrik Glintborg.