Michelinkok på besøg: Jeg har sommerfugle i maven

Det var en stor dag for Fjordens Perle, da en ægte Michelinkok kom forbi og kiggede på menuen.

billede_kokken.jpg
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Anette Kvistgaard er på hjemmebane i sin restaurant, Fjordens Perle, ved Lyby strand på Salling. Men i dag føles det mere som udebane, for hun har fået besøg af en vask ægte Michelinkok. De to skal gennemgå stedets menu sammen, lave justeringer og lave mad til 30 personer.

- Det er en meget spændende dag. Sommerfuglene de suser rundt, siger en nervøs Anette Kvistgaard.

Hun har dog ikke noget at være nervøs for.

- Jeg skal nok opføre mig pænt, siger Michelinkokken Rasmus Grønbech og griner.  

Rasmus Grønbech hjælper Anette Kvistgaard med at lave hjemmelavet mayo.
Rasmus Grønbech hjælper Anette Kvistgaard med at lave hjemmelavet mayo.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Europæisk gastronomiregion

Rasmus Grønbech er på tur i regionen i forbindelse med, at Aarhus og Region Midtjylland er udnævnt til Europæisk Gastronomiregion i 2017. Udover spisestedet ved Lyby strand, så besøger han også restauranter i Hvide Sande og Ringkøbing.

Hans mål er ikke at belære de ansatte på restauranterne, men i stedet komme med idéer til menuen og komme med smårettelser.

- Jeg regner med, at vi får en konstruktiv dag, hvor vi læner os op ad det, som sker til dagligt, men måske laver nogle små justeringer undervis, så helheden forhåbentligt kommer til at fremstå lidt renere, enkel og umiddelbart, fortæller kokken.

Anette Kvistgaard føler nu heller ikke, at hun bliver belært af kokken, på trods af at hun er ernæringsassistent, og hans mad har fået tildelt en michelinstjerne.

- Det er fedt at få nyt syn på tingene og få lidt feedback. Tit så går man bare i sin egen verden og kører det koncept, som man nok engang har valgt at køre, fortæller hun.

I den nye burger er der skåret på ingredienserne - og så er mayoen hjemmelavet.
I den nye burger er der skåret på ingredienserne - og så er mayoen hjemmelavet.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Ny mayonnaise

En af de ting, som Rasmus Grønbech tager fat i på den lille restaurant er mayonnaisen. Den kommer normalt færdiglavet fra en stor spand, men det skal nu være anderledes. Den skal nemlig laves fra bunden.

- Det er virkeligt nemt at lave sin egen mayonnaise, siger michelinkokken, mens Anette pisker løs for at få den helt rigtige konsistens. 

2:23