Podcast: Michael redder menneskeliv - én trafikulykke glemmer han aldrig

I denne uges udgave af podcasten Køreturen kan du møde ambulanceredderen Michael Holk, der er med til at gøre en stor forskel, når der skal reddes liv i Midt- og Vestjylland.

Ambulanceredder Michael Holk er gæst i Køreturen.
Ambulanceredder Michael Holk er gæst i Køreturen.
Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST

Han har været ude til utallige trafikulykker som ambulanceredder, 39-årige Michael Holk fra Mejdal, men der er særligt én episode, han aldrig glemmer.

Sammen med sine kolleger blev han for år tilbage kaldt ud til et uheld, hvor en ung mand var blevet ramt af en anden bil, da han ville lave en u-vending i et kryds.

Oplevelsen sidder stadig i Michael Holk den dag i dag.

- Da vi ankom, kunne jeg se, der holdt en bil med en stor bule ind i venstre side, og en anden bil, der havde en stor bule i forenden. Jeg kan lige så tydeligt huske, at det var mig, der tog kontakt til den unge mand, som sad i bilen. Jeg kunne godt se, han ikke havde det super godt. Da jeg åbnede den anden dør og kiggede ind til ham, kunne jeg høre, at radioen stadig spillede. Radioen er faktisk det, jeg husker tydeligst fra den her tur. Den spillede Kim Larsen med ‘Midt om natten’.

- Vi fik ham hurtigt ud og over i vores ambulance. Vi var mange, der arbejdede på den her unge mand. Bagefter fik vi ham over i en helikopter, som var landet tæt på, og mens vi stadig var på ulykkesstedet, fik vi meldingen om, at man havde stoppet behandlingen på ham, og at han var afgået ved døden.

- Der sluttede hans liv. Det var en meget, meget speciel oplevelse, siger Michael Holk.

Kom med ambulanceredderen på køretur

Historien fortæller Michael Holk i denne uges udgave af podcasten Køreturen.

I podcasten kan du blive klogere på livet som paramediciner og redder i en ambulance på de midt- og vestjyske landeveje på både godt og ondt.

Selvom tilværelsen som redder kan byde på barske møder med virkeligheden, så er de livsbekræftende øjeblikke der også. Derfor tøver Michael Holk ikke med at kalde sit arbejde for 'verdens fedeste job'.