Michael fortalte ikke sin date, han var blind

Michael arrangerede et møde med Lone, uden at fortælle hende han var blind. Nu er de gift.

peter.jpg
Foto: Emilie Grav, TV MIDTVEST

Michael er blind. Men det var ikke det første, han skrev, da han sidste år fik kontakt med sin nuværende kone Lone. Det var først da hun så ham, hun opdagede, han ikke var, som hun havde troet.

- Jeg så Michael, og han stod med sådan en langstilket rød rose, men han stod også med den hvide stok, og Michael havde ikke lige fortalt, han var blind, siger Lone Rasmussen.

Det hele begyndte for et år siden, da Michael tog chancen og skrev til Lone på en datingside. En masse søde ord virkede tilsyneladende, og de to aftalte at mødes til en første date.

- Jeg sagde ikke noget til hende, fordi jeg var bange for at blive afvist. Det vil jeg gerne lægge hovedet på bloggen og sige. Men havde det været omvendt, så var jeg rendt skrigende bort, før vi havde nået at få kaffe, siger Michael Rasmussen.

"Når musikken går i gang, så ved jeg, hun er på vej"
"Når musikken går i gang, så ved jeg, hun er på vej"
Foto: Emilie Grav, TV MIDTVEST

”Jeg ser ikke blindestokken længere”

Blindestokken viste sig ikke at være nogen hindring – alle Michaels fordele overskyggede hurtigt hans blinde handicap.

- Folk har jo selvfølgelig spurgt, om det er det, jeg vil – om jeg vil være afhængig af, at han ikke kan se, og at jeg skal tænke det godt igennem. Men når folk har mødt Michael, så har de faktisk ændret det, siger Lone Rasmussen.

Siden har der været flere store spørgsmål at tage stilling til. Der er gået et år, siden de drak den første tår kaffe sammen. I dag bor parret i Viborg, og parret er netop blevet gift. Og det er svært at forestille sig så stor en dag, når kun den ene part kan se begivenheden.

- Det ville da være prikken over i’et, hvis han kunne se, at jeg kom gående op ad gulvet. Det ville være den største gave, man kunne få, siger Lone Rasmussen.

- Jeg er da pisse ked af, at jeg ikke kommer til at se hende. Men nu er det sådan, det er – jeg er blind, og jeg kan ikke se hende, men jeg har set brude før, da jeg for mange år siden kunne se, så jeg ved, hvor smukt det er, og nu er det så bare min, siger Michael Rasmussen.

Til dagligt lader Michael sig ikke mærke af sit handicap. Men når han skal have taget bryllupsbilleder, skal han bare lige guides til, hvordan han skal posere.
Til dagligt lader Michael sig ikke mærke af sit handicap. Men når han skal have taget bryllupsbilleder, skal han bare lige guides til, hvordan han skal posere.
Foto: Emilie Grav, TV MIDTVEST

”Hun skal være min kæreste, ikke min hjælper”

Gennem hele det nygifte pars forhold, har der været en særlig ting i fokus.

- Vi har aftalt, at vi skal huske at være kærester. Det skal ikke være sådan et hjælper-forhold, hvor hun skal rende og lave alting. At jeg så sætter hende til det, det er så en anden ting. Man skal også huske, at der skal være noget kærlighed imellem os, og det håber jeg også, hun synes, der er endnu, siger Michael Rasmussen.

11 år i mørke har fået Michael til at tænke tilbage på sit gamle liv på en helt anden måde.

- Dengang brugte jeg næsten kun øjnene. Her er jeg jo blevet forelsket i Lone, fordi Lone er den person, hun er. Jeg var sikkert også blevet forelsket i hende mede udseendet – det ved jeg jo så ikke noget om, men jeg er faldet for det, hun består af, og det hun virkelig er. Alt det andet er jo bare en indpakning, siger Michael Rasmussen.

14:19
Her kan du se hele programmet, Det blinde bryllup.