MGP-vinder overrasket i Viborg: - Det er jo for vildt

MGP-vinderen Jonas Rasmussen fik sig lørdag en stor overraskelse, da han blev fejret i sin hjemby, Viborg.

Det er den 10. maj, Jonas Rasmussen repræsenterer Danmark i semifinalen ved det internationale melodi grandprix i Lissabon
Det er den 10. maj, Jonas Rasmussen repræsenterer Danmark i semifinalen ved det internationale melodi grandprix i Lissabon
Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

- Det er jo for vildt, siger Jonas Rasmussen.

Det er nok også en meget præcis beskrivelse af Jonas Rasmussens dag. For godt tre uger siden vandt han Melodi Grand Prix, så den helt store storm efter sejren har lagt sig.

Lørdag kom det hele dog tilbage. Da Jonas Rasmussen troede, han skulle undervise på Kulturskolen i Viborg var der i stedet forberedt et surpriseparty for ”vikingen”. 

2:58
Hør Jonas Rasmussen synge vindersangen Higher Ground.

- Vi gik sådan lidt i vinterferien og tænkte, hvordan kan vi overraske ham mest muligt. Der kunne vi så med at tage alle børnene herind og få lavet en sang til ham og vise, hvor stolte vi er af ham, siger Lene Rikke Bresson, der er leder på Kulturskolen i Viborg.

Foruden børn og kolleger var Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek, også dukket op for at fejre og hylde den rødskæggede sanger.

- Jeg er selvfølgelig begejstret for det, han har gjort. Han har boet her i mange år og fået meget af sin musikopdragelse her, og han underviser stadig her i kommunen, siger Ulrik Wilbek, Venstre.

Som tak for overraskelsen gav Jonas Rasmussen naturligvis en lille improviseret koncert, hvor han sang vindersangen Higher Ground.

- Det er da også nervepirrende, når man står her – de kommer for at hylde en, og man er rørt. Så det er ikke det nemmeste i verden at skulle stå og synge en sang der, siger Jonas Rasmussen.

1:50