MF’ere forlanger redegørelse om brevkaos

Flere folketingspolitikere vil have undersøgt hvordan det kan lade sig gøre, at flere borgere har modtaget andres personlige post fra domstole i landsdelen.

brevkaos2_0.jpg

Efter en uge, hvor en række borgere har fortalt, hvordan de har modtaget fremmede menneskers personlige post fra domstolene i Herning og Holstebro, dukker der nu endnu en sag op - denne gang fra byretten i Esbjerg.

Forleden modtog Villy Lauridsen en mail fra retten i Esbjerg, stilet til en mand i Varde. Mailen indeholdt ikke cpr-numre, men navn, adresse og journalnummer i en verserende retssag.    

- Jeg synes det er forkasteligt at det kan lade sig gøre, at almindelige mennesker, der ingenting har med sagen at gøre, kan få sådanne mails , mener Villy Lauridsen.

Forlanger redegørelse fra justitsministeren

Blandt andet Retspræsidenten i Holstebro, Christian Schou, har tidligere beklaget fejlene fra Retten i Holstebro og fortalt, at han vil igangsætte en undersøgelse. Men flere folketingspolitikere blander sig nu i debatten. De forlanger en redegørelse fra justitsministeren.

- Jeg vil henvende mig til justitsministeren og bede ham om at undersøge problemets omfang, og så må vi have lavet nogle ordninger så det ikke kan gentage sig. Det må simpelthen ikke ske det her, siger Kristian Pihl Lorentzen, som er medlem af Folketingets retsudvalg.

Fuldstændigt uacceptabelt

Også socialdemokratiets Simon Kollerup, der er valgt i Thisted-kredsen, og som også er medlem af Folketingets retsudvalg, vil have justitsministeren på banen.

- Det er jo fuldstændigt uacceptabelt, at personfølsomme oplysninger kan havne i fremmede folks hænder. Derfor vil jeg tage kontakt til justitsministeren, så vi kan få en redegørelse over, hvad det egentlig er, der er gået galt. Og hvordan vi får det stoppet, siger Simon Kollerup.