MF'er valgt i Thy - Skrækkeligt der ikke var styr på læge

Torsten Schack Pedersen er overrasket over, hvordan svensk kirurg har fået lov at operere i Danmark

Torsten Schack
Foto: TV2

Det lokale folketingsmedlem valgt i Thy Torsten Schack Pedersen (V) er uforstående over, hvordan det har kunnet lade sig gøre for svensk kirurg med flere klagesager imod sig, at operere på Thisted Sygehus.

- Jeg troede ikke, sådanne situationer kunne opstå. Jeg havde en forventning om, man lavede baggrundstjek, siger Torsten Schack Pedersen.

Sygehuset har forsvaret sig med, at de var påpasselige med at bryde den svenske læges retssikkerhed. Men det må altså komme i anden række, mener Torsten Schack Pedersen.

- Det er ikke fair, at når der ligger indsigelser fra sygeplejersker mod en kirurgs færdigheder, at det så er lægens retssikkerhed, der skal være afgørende. Der må patientsikkerheden være i centrum, forklarer Torsten Schack Pedersen.

Allerede inden den svenske læge kom til Thisted via. et vikarbureau, har der været problemer med personen. Men alarmklokkerne har alligevel ikke ringet, da kirurgen blev ansat.

- Det er skrækkeligt at man ikke har haft ordentligt styr på den læge man ansatte, siger Torsten Schack Pedersen.

Fejloperationen har været med til at stramme op på de baggrundstjek, der i fremtiden skal laves af læger inden ansættelse.